Nasza Kawa
2.jpg

Mieszanka kawy Wrigley's  to mieszanka czterech specjalnie dobranych gatunków kawy arabica o średnim stopniu wypalenia, które wspólnie tworzą nasz flagowy produkt.

BRASILIA SANTOS

Kawa pochodząca z plantacji regionu Santos w Brazylii położonego na wysokości 200 – 800 m n.p.m. Jedna z najpopularniejszych i najlepszych kaw z Brazylii. Jest to arabica o wyjątkowo dużych ziarnach 17-18mm przetwarzana metodą suchą. Kawa charakteryzująca się swoją słodką delikatnością oraz niską zawartością kofeiny, co pozwala na rozkoszowanie się jej smakiem cały dzień. Połączenie niewielkiej kwasowości oraz delikatnej goryczki, miodowego posmaku wraz z nutami orzechowo – czekoladowymi.  

RODZAJ KAWY: ARABICA

REGION/PLANTACJA: Santos, Brazylia

WYSOKOŚĆ UPRAW : 200 – 800 m n.p.m.

PROFIL PALENIA KAWY:  średni

OBRÓBKA: sucha

WIELKOŚĆ ZIARNA: duże 17/18 mm

MOC: średnia, niska zawartość kofeiny

KWASKOWATOŚĆ: niska

SMAK: delikatny słodkawy, orzechowy, klasyczny kawowy

AROMAT: nuty czekoladowo – orzechowe, posmak miodowy, wyczuwalne owoce mango

KOLUMBIA SUPREMO

Kawa Kolumbia Supremo jest kolumbijską odmianą kawy charakteryzującą się równymi oraz dużymi ziarnami o przekątnej do 17-18mm, a także ręczną selekcją dojrzałych ziaren. Uprawiana jest w rejonach górskich, na wysokości 1200 – 2000 m n.p.m. Gatunki regionu Medellin w Kordylierze Środkowej osiągają  najlepszą jakość. Jest to kawa o niewielkiej kwasowości, delikatnej słodkiej goryczy oraz wyczuwalnych nutach orzechowo – czekoladowe.  

RODZAJ KAWY: ARABICA

REGION/PLANTACJA: Medellin, Kolumbia

WYSOKOŚĆ UPRAW : 1200 – 2000 m n.p.m.

PROFIL PALENIA KAWY:  średni

OBRÓBKA: mokra

MOC: średnia

KWASKOWATOŚĆ: niska

SMAK: czekoladowy

AROMAT: nuty karmelowo - orzechowe

ETHIOPIA SIDAMO

Ta odmiana kawy pochodzi z najstarszej plantacji kawy na świecie znajdującej się w lasach południowej Etiopii, w pobliżu jeziora Abaya. Kawa Etiopia Sidamo charakteryzuje się smakiem gorzkiej czekolady oraz wyrazistym kwiatowo – cytrusowym aromatem.  

RODZAJ KAWY: ARABICA

REGION/PLANTACJA: prowincja Sidamo, Etiopia

WYSOKOŚĆ UPRAW : 1500 – 1800 m n.p.m.

PROFIL PALENIA KAWY:  średni

OBRÓBKA: mokra

MOC: średnia

KWASKOWATOŚĆ: wysoka

SMAK: gorzka czekolada

AROMAT: cytrusowy aromat, nuty korzenne  

TANZANIA AA

Większość Tanzańskich plantacji kawy jest prowadzonych przez samodzielnych lub rodzinnych plantatorów. Duża konkurencja oraz czujne oko rolników sprzyja powstawaniu jednego z najlepszych produktów wschodniej Afryki. Kawa charakteryzują się wyczuwalną kwasowością i złożonym aromatem wanilii oraz owoców.

RODZAJ KAWY: ARABICA

REGION/PLANTACJA: Mbeya, Tanzania

WYSOKOŚĆ UPRAW : 1500 m n.p.m.

PROFIL PALENIA KAWY:  średni

OBRÓBKA: mokra

MOC: średnia

KWASKOWATOŚĆ: średnia

SMAK: intensywny

AROMAT: wanilia, czekolada, owoce



Nasza kawa pochodzi z plantacji posiadających certyfikat Fairtrade.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl